Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Evangelij je poln opominov, kakšna naj bo naša pravičnost, da bo učinkovita, da nas bo zadovoljila: Ako vaša pravičnost ne bo večja od farizejev in pismoukov ... " B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

Celodnevno češčenje

nedelja, 28.01.2018


Na praznik celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa je obe dopoldanski maši daroval dr. Franc Zorec, bakovski župnik in voditelj Pastoralne službe v Škofiji Murska Sobota. V pridigi nas je spomnil na dejstvo, da je Bog vedno z nami, saj Bog nikoli ne zapusti svojega ljudstva. Nekoč je klical in pošiljal preroke, danes kliče in pošilja nas. Prav je, da ga poslušamo, da mu zaupamo, da skušamo narediti to, kar on od nas pričakuje.
Pri prvi maši so s petjem sodelovali pevci zbora Neuničljivo upanje, pri drugi pa pevci mladinskega zbora, pri obeh pa ministranti, bralci Božje besede in drugi sodelavci. Po rani maši se je dr. Franc Zorec srečal s starši birmancev. Razmišljali so ob simbolu palice, ki je znamenje vere, zaupanja. Vera nam daje oporo, da lahko prenašamo vse težave in preizkušnje ter po Abrahamovem in Mojzesovem zgledu sledimo Bogu in izpolnimo svoje poslanstvo.
Ob koncu sv. maše se je župnik zahvalil dr. Francu Zorcu za njegovo pričevanje vere, otroci pa so mu izročili knjigo Božjega služabnika Alojzija Kozarja Kamen in srce, spominsko znamenje z besedami iz te knjige: »Toda na koncu je radost, ki ji je ime Bog.« Dodali so še nekaj drugih znamenj hvaležnosti.
Po sv. maši je sledilo češčenje Sv. Rešnjega Telesa. To je bila obenem Prva Kozarjeva ura, molitev za beatifikacijo Božjega služabnika Alojzija Kozarja in drugih slovenskih svetniških kandidatov. Vsako uro so bili na vrsti verniki iz posamezne ulice, ki so molili po pripravljeni predlogi. Ob dveh so prišli k molitvi šolarji, starši in drugi odrasli, ki so ob koncu molitvene ure pričakali visok obisk. V soboto in v nedeljo so bili namreč na obisku v naši škofiji diakoni iz zagrebške metropolije, to je kar 34 letošnjih novomašnikov. Diakoni, ki jih je spremljal soboški škof dr. Peter Štumpf, so v cerkvi zapeli pesem v čast Sv. Rešnjemu Telesu, nato so odšli do groba Božjega služabnika Alojzija Kozarja, kjer so zmolili Očenaš, nato pa se v veroučni učilnici ob projekciji seznanili z Župnijo Odranci in predvsem z Božjim služabnikom Alojzijem Kozarjem. Za prijazen sprejem so poskrbeli člani ŽPS z domačimi dobrotami. Obisk diakonov, njihova lepo odpeta pesem in njihova molitev naj pripomore, da se bo tudi v Župniji Odranci prebudil kakšen duhovni poklic.
Celodnevno češčenje se je končalo zvečer ob šestih z blagoslovom z Najsvetejšim. Počastili smo Jezusa, zdaj gremo naprej v življenje, pa ne sami, Jezus gre z nami. On nas vodi in krepi. Hvaležno mu prepevamo: »Molim te ponižno, skriti Bog nebes, ki v podobi kruha tajno bivaš res.«
Foto: Stanko Skledar

FOTOGRAFIJE

Napovednik


 sreda, 10.01.2018 - petek, 10.04.2020

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 nedelja, 25.11.2018 - sobota, 17.08.2019

Sveti misijon

Sveti misijon v Župniji Odranci več ...


 sreda, 06.03.2019 - nedelja, 14.04.2019

Križev pot

Postni čas – od pepelnice, 6. marca do velike noči. več ...


 nedelja, 07.04.2019

TV prenos sv. maše - RTV SLO

Ob 20. obletnici smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja več ...

Celotni seznam napovedi