Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Trpljenje je čudovit božji dar, zato ga sprejmimo, naj nas oblikuje, naj iz nas naredi prave ljudi in skozi naše solze bo sijala sreča, da bomo vedeli: Bog nas s trpljenjem vzgaja, da bi naredil iz nas nekaj velikega." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  

Prva Kozarjeva ura

petek, 29.04.2016


Božji služabnik Alojzij Kozar je bil tudi ljubiteljski urar, številnim odranskim družinam je popravljal ure. O tem je tudi pisal v črtici Moji konjički – Urar. Njegovo delo za ljudi, predvsem duhovno delo, želimo nadaljevati z molitvijo. Tako smo se na prvo obletnico smrti, od kar se Alojzij Kozar imenuje Božji služabnik, zbrali v župnijski cerkvi Svete Trojice k molitvi in molitveno srečanje poimenovali Prva Kozarjeva ura.
Pred Najsvetejšim so se zbrali šolarji in odrasli ter molili za beatifikacijo dveh naših Božjih služabnikov Halasa in Kozarja ter za druge slovenske svetniške kandidate. Ker je 29. april dan Kozarjeve smrti, smo prvi del molitvene ure posvetili molitvi za njegovo beatifikacijo. Otroci nižjih razredov so prinesli narisane molitve in jih položili pred oltar, otroci višjih razredov pa so svoje molitve prebrali in potem dodali desetko rožnega venca. Sledila je molitev za beatifikacijo Božjega služabnika Danijela Halasa in za beatifikacijo Božje služabnice Cvetane Priol. Vsak Božji služabnik nam na svoj način kaže, kako je evangelij možno uresničiti. Tako ob dobrih zgledih spoznavamo, da lahko tudi mi v današnjem času in teh razmerah slavimo Boga, delamo dobro in se trudimo za zveličanje. O naši molitveni drži govorijo tudi sveče, ki ožarjajo grob Božjega služabnika Alojzija Kozarja.

Napovednik


 sobota, 27.01.2018 - nedelja, 28.01.2018

Duhovna priprava in češčenje Najsvetejšega

Župnija Odranci praznuje ... več ...


 nedelja, 28.01.2018

Prva Kozarjeva ura

Molitvena ura pred izpostavljenim Najsvetejšim več ...

Celotni seznam napovedi