Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Da bi z Jezusovo pomočjo dosegli večno življenje. Najvažnejše je, da pridete v nebesa. Bog vas je ustvaril za večno radost in Jezus vas je odrešil za večno veselje." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

Lojze Kozar ml. - novi generalni vikar in kancler

nedelja, 02.08.2015


Čestitka novemu generalnemu vikarju in kanclerju
g. Lojzetu Kozarju ml.

Župnijska cerkev Svete Trojice v Odrancih, 2. 8. 2015

Škofija Murska Sobota je 1. avgusta 2015 dobila novega generalnega vikarja in kanclerja, to ste Vi g. župnik in dekan Lojze Kozar ml. Gospod škof msgr. dr. Peter Štumpf Vas je izbral za svojega najožjega sodelavca pri vodenju škofije, kar je osebno potrdil pred dvema tednoma, ko nas je obiskal tukaj v svetišču Svete Trojice.
To je veliko priznanje za vas, g. župnik, in hkrati veliko priznanje za Odrance. S tem, ko ste imenovani za opravljanje te pomembne službe, je tudi župnija Odranci potrjena v svojem verskem prizadevanju. Gre za zelo odgovorno službo in zahtevno nalogo, ki jo boste kot škofov namestnik opravljali v blagor Cerkve. Da boste to zmogli, smo popolnoma prepričani, saj ste tudi doslej vse poverjene naloge opravljali z veliko skrbjo in spoštovanjem. Zavedamo se, da Vam je naloženo dodatno delo, zato bomo vsako spremembo, ki bo posledično nastala v župniji, sprejeli z razumevanjem. Potrudili se bomo biti v pomoč in podporo. Spremljali Vas bomo z molitvijo, zato bomo ta teden, ki je pred nami, molili za Vas g. župnik, za novega generalnega vikarja soboške škofije. Troedini Bog naj Vam podeli potrebnih milosti in zdravja, da boste v teh težkih časih zmogli opravljati to zaupano poslanstvo.
Spoštovani generalni vikar in kancler g. Lojze Kozar ml., člani ŽPS in odranski verniki Vam iskreno čestitamo ob Vašem imenovanju. Naj Vas pri Vašem poslanstvu škofovega namestnika spremlja Božji blagoslov, priprošnja nebeške Matere in obeh svetih zgledov, katerima se še posebej priporočate. To sta Božji služabnik Danijel Halas, mučenec vere, in vaš predhodnik, prvi odranski župnik in pisatelj msgr. Lojze Kozar, apostol upanja.
V znamenje molitvene povezanosti Vam poklanjamo podobi Božjega služabnika Danijela Halasa in msgr. Lojzeta Kozarja, ki naj Vas v Vaši škofijski pisarni spominjata na odranske vernike.
Bog vas živi!
Hkrati posredujemo obvestilo g. škofa, ki sporoča, da bo novi generalni vikar in kancler murskosoboške škofije g. Lojze Kozar ml., v nedeljo, 9. avgusta pri Mariji Vnebovzeti v Turnišču v navzočnosti škofa in vernikov zaprisegel kot generalni vikar. S tem dejanjem bo pravnomočno prevzel službo generalnega vikarja in kanclerja v murskosoboški škofiji. Na to slovesnost, ki se začne ob 15. uri, smo povabljeni ne le člani ŽPS, ampak tudi vsi drugi odranski verniki.

Foto: Tomaž Čeh in Jožef Kociper

Napovednik


 petek, 01.01.2021 - petek, 31.12.2021

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 petek, 29.01.2021 - sreda, 29.12.2021

Prva Kozarjeva ura

v letu 2021 več ...

Celotni seznam napovedi