Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Da bi z Jezusovo pomočjo dosegli večno življenje. Najvažnejše je, da pridete v nebesa. Bog vas je ustvaril za večno radost in Jezus vas je odrešil za večno veselje." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

Zlata maša

nedelja, 28.06.2015


Napis nad oltarjem v župnijski cerkvi Svete Trojice - V zlatem srcu - je tri dni vabil in spodbujal k duhovni pripravi na slovesnost zlate maše prvega odranskega rojaka dr. Štefana Alojzija Ferenčaka. Ta je v nedeljo, 28. junija, ob devetih duhovnikih, med njimi sta bila dva iz Avstrije in en iz Hrvaške, in diakonu vstopil v župnijsko cerkev, kjer ga je pričakala množica odranskih in drugih vernikov, ki so se z njim zahvaljevali za dar duhovništva. Pozdravne besede v imenu ŽPS in župnijskega občestva je izrekla članica ŽPS Klavdija Dominko, člana ŽPS Branko Virag in Milan Hozjan pa sta jubilantu izročila knjižno stojalo in prvih pet knjig zbranih del msgr. Lojzeta Kozarja. Pozdravne besede je dodal še župnik Lojze Kozar, z melodijo pesmi Lepa si, lepa si, roža Marija, pa so jubilanta pozdravili otroci, ki so to melodijo zaigrali na različne instrumente, vsa zbrana množica pa je nato zapela prvo kitico te pesmi, ki je zlatomašniku še posebej dragocena, saj je iz nje naredil doktorsko nalogo.
Pri sv. maši so sodelovali zlatomašnikovi sorodniki, člani ŽPS, pevci vseh štirih zborov pod vodstvom Nuše Zadravec in drugi. Slavnostni pridigar je bil odranski rojak prof. Jože Zadravec, ki je bil ceremonier na Ferenčakovi novi maši. Prošnje sta izrekla zlatomašnikova nečaka Boštjan in Matej, simbolične darove pa so prinesli člani ŽPS (novomašni kelih in pateno, spominsko sliko, knjige in zgoščenke, orgelsko piščal) in zlatomašnikova sestra s. Felicita (svečo). V Gospodovo molitev je uvedel župnik župnije sv. Janeza Boska v Mariboru Franc Brečko, k pozdravu miru pa je povabil naddekan iz Slovenske Bistrice Franc Brglez.
Pred blagoslovom in zahvalno pesmijo se je zlatomašnik zahvalil vsem, ki so mu v teh letih pomagali in vsem, ki so pripravili slovesnost zlate maše. Slovesnost se je sklenila z molitvijo ob grobu zlatomašnikovih staršev.
Slovesnost zlate maše dr. Štefana Alojzija Ferenčaka je izzvenela v zahvalo Bogu za dar duhovništva in v prošnjo k Bogu za nove duhovne poklice iz župnije Odranci.

Foto: Tomaž Čeh in Klavdija Dominko

FOTOGRAFIJE

Napovednik


 petek, 01.01.2021 - petek, 31.12.2021

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 petek, 29.01.2021 - sreda, 29.12.2021

Prva Kozarjeva ura

v letu 2021 več ...

Celotni seznam napovedi