Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Da bi z Jezusovo pomočjo dosegli večno življenje. Najvažnejše je, da pridete v nebesa. Bog vas je ustvaril za večno radost in Jezus vas je odrešil za večno veselje." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

6. Kozarjev pohod

nedelja, 21.06.2015


Šesti Kozarjev pohod se je začel v dvorani kulturnega doma v Stanjevcih, kjer je pohodnike pričakal in nagovoril župan Občine Gornji Petrovci g. Franc Šlihthuber. Predstavil je občino, kraje in ljudi, ki tam živijo, in skrb občinskega vodstva za dobro počutje ljudi. O tej skrbi smo se prepričali v dvorani sami in na pohodu, ko smo videli urejenost krajev, še posebej urejenost številnih verskih in drugih objektov, za katere vzorno skrbi občina. Pohodnike je pozdravil tudi predstavnik stanjevskega pohodniškega društva.
Naslednja postaja je bila pri kapeli v Stanjevcih, kjer je bila sveta maša, pri kateri so sodelovali pohodniki s petjem, branjem in prinašanjem spominskih darov. Šesti Kozarjev pohod od Stanjevec do Martinja je potekal v znamenju potovanja, ko smo se spominjali, da je msgr. Lojze Kozar odhajal v svet, v šolo, med ljudi kot kaplan in župnik. Iz vseh krajev pa se je vedno znova vračal domov, v Martinje, dokler si ni dokončno vrnil domov, k nebeškemu Očetu. Pohodniki so s seboj nosili kovček kot znamenje duhovnega in kulturnega bogastva, ki nam ga je zapustil msgr. Lojze Kozar. Drugo znamenje je bila lokomotiva, ki smo ji na posameznih postajah dodajali kolesa z napisi krajev, kjer je msgr. Lojze Kozar živel. Pohodniki so na posameznih postajah sodelovali v nagradni igri, ki je seveda bila vsebinsko povezana z življenjem msgr. Lojzeta Kozarja.
Na poti od Stanjevec do Martinja, po poti, po kateri je msgr. Lojze Kozar odhajal na vlak in v svet, smo se ustavili v cerkvi sv. Ane v Boreči, pri izviru hladne vode v Boreči, na Kozarjevi domačiji v Martinju, v Srebrni hiši, v kapeli in na Srebrnem bregu. Na Kozarjevi domačiji so se pohodniki zahvalili sorodnikom msgr. Lojzeta Kozarja, ki vsako leto sodelujejo pri izvedbi pohoda in so tudi tokrat pohodnike sprejeli s prijetnim okrepčilom. Obenem so čestitali sedanjemu odranskemu župniku ob njegovem godu in mu podarili kovček z opremo za sveto mašo. Pohod se je končal pri športnem centru v Martinju s prijetnim okrepčilom, s podelitvijo nagrad finalistom ter s podelitvijo ?Kozarjevega kufra?, spominskega darila vsem udeležencem.
Foto: Klavdija Dominko, Stanko Skledar, Lojze Kozar

FOTOGRAFIJE

 

Objava na spletni strani Slovenske škofovske konference

Napovednik


 petek, 01.01.2021 - petek, 31.12.2021

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 petek, 29.01.2021 - sreda, 29.12.2021

Prva Kozarjeva ura

v letu 2021 več ...

Celotni seznam napovedi