Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Veselje bo tako popolno, da bomo nesposobni za vsak občutek maščevalnosti ali privoščljivosti. Vsemu temu se polaga temelj tukaj in sedaj. Kakšno življenje, takšna smrt, kakšna smrt, taka večnost." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

Duhovna obnova za starše in prvoobhajance

sobota, 21.04.2012


Srečanje je bila tema duhovne obnove za prvoobhajance in njihove starše. Srečali so se z novim okoljem, ki jih je nagovorilo s pomladno lepoto in z bogato vsebino, ki jo premore bedenički breg. Ogledali so si cerkev, se spomnili Mikloša Küzmiča, dr. Franca Ivanocyja in drugih, ki so s svojim življenjem obogatili ne le svoje sodobnike, temveč tudi nas.

V prvem delu srečanja so spoznavali različne svetopisemske osebe, ki so se srečale z Jezusom. Nato so govorili o tem, kako se lahko mi srečujemo z Jezusom. O tej možnosti niso le govorili in razmišljali, temveč so se z Jezusom tudi dejansko srečali v sveti evahristiji. Srečanje za otroke je pripravila in vodila katehistinja Klavdija Dominko, za starše pa župnik Lojze Kozar. Pri sveti maši so sodelovali otroci in starši, ne le s petjem in molitivjo, temveč tudi na različne vidne in simbolične načine. Tako so v začetku maše v košarico položili listke, na katere so napisali številke, kar je pomenilo grehe, ki so jih storili. Košarico z "grehi" smo položili na oltar, da bi nam Jezus grehe odpustil. Po izrečenih prošnjah so otroci in starši pred oltar položili predmet, s katerim so izrekli zahvalo Bogu za to, kar dobrega prejemajo.

Srečanje so sklenili z okrepčilom, ki so ga pripravili bratje kapucini.

FOTOGRAFIJE

Napovednik


 sreda, 10.01.2018 - petek, 10.04.2020

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...

Celotni seznam napovedi