Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Danes hočemo biti vsi zavarovani za starost. Prav, toda ni boljšega in bolj gotovega zavarovanja, kot je dobro vzgojen otrok." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

Kozarjevi dnevi - srečanje ljudskih pevcev

nedelja, 16.10.2011


Pri cerkvi Svete Trojice v Odrancih so se ob kipu msgr. Lojzeta Kozarja v lepem sončnem vremenu zbrali ljudski pevci iz župnij lendavske dekanije in iz Kozarjeve krstne župnije ter drugi, ki so želeli slišati lepo ljudsko pesem. Vsi zbrani so najprej zapeli himno Kozarjevega leta Prelepo ravno je polje. Nato je zbrane nagovoril župnik Lojze Kozar. Med drugim je povedal: Eden slišnih sadov Kozarjevega leta je zgoščenka Moji konjički – Pevec, ki so jo v minulih dneh dobile vse odranske družine. Eden vidnih sadov Kozarjevega leta 2010 je kip msgr. Lojzeta Kozarja, ki nas vse vabi k obogatitvi življenja, k duhovnim vrednotam, k Bogu. Še dragocenejši sad tega leta pa je bila prošnja, ki smo jo ob sklepu leta izročili škofu dr. Petru Štumpfu, da bi se začel postopek beatifikacije za msgr. Lojzeta Kozarja. Škof je odgovoril, da se to pod določenimi pogoji lahko zgodi. Zato se Kozarjevo leto nadaljuje in v sklop teh dogajanj uvrščamo tudi prvi letošnji Kozarjev dan, to je srečanje ljudskih pevcev pod imenom Odimo spejvat 2011.
Letošnje srečanje smo načrtovali skupaj z dekanijskim pastoralnim svetom dekanije Lendava. Dogovorili smo se, da povabimo po eno skupino iz župnij lendavske dekanije, kjer je msgr. Lojze Kozar deloval kar pol stoletja, ter Kozarjevo krstno župnijo Gorenji Senik. Program bodo izpolnile pesmi, ki pojejo o kraju, iz katerega skupina prihaja, in pesmi o svetnikih, predvsem tistih, ki so povezani z msgr. Lojzetom Kozarjem.
Nastope je z besedami msgr. Lojzeta Kozarja iz črtice Korenine mojega življenja in s svojimi povezovala Mateja Dominko. Pevske skupine so v zahvalo za sodelovanje prejele zbornik V slavi vstajenjea, zgoščenko Moji konjički – Pevec in zahvalno listino. Ob sklepu srečanja so vsi zbrani zapeli priložnostno pesem o msgr. Lojzetu Kozarju.
Člani ŽPS so pevcem in vsem navzočim ponudili okrepčilo, ki so ga pripravili župljani iz treh ulic: z ulice Na kamni, z ulice Ob Črncu in s Panonske.
Ob koncu prireditve se je župnik Lojze Kozar zahvalil vsem, ki so sodelovali: pevkam in pevcem, ki so zapeli lepe pesmi; članom DPS, članom ŽPS, katehistinji Klavdiji Dominko in Mateji Dominko za povezovanje, Kmetiji Antolin za cvetoči okras spomenika, dobrim ljudem, ki so pripravili okrepčilo.
Obenem je povabil na naslednjo prireditev Kozarjevih dnevov, ki bo v soboto, 12. novembra ob 18. uri, ko bo predstavitev knjige Premakljivi svečnik, ki bo izšla v slovenščini in v madžarskem prevodu.
V programu so sodelovali:
1.    Ljudski pevci Zveze Slovencev na Madžarskem Gornji Senik
   a.    Kak lejpa je senička fara
   b.    Svet Ciril in svet Metod
2.    Filovske ljudske pevke, Filovci
   a.    Prav lüštno je v filovskoj vesi
   b.    Sveti Martin
3.    Ljudske pevke – upokojenke, Črensovci
   a.    Slovenska krajina
   b.    Na šörkoj ravnici
4.    Ljudske pevke Dokležovje
   a.    Števankralovska
   b.    Sv. Anton Padovanski
5.    Ljudski pevci, Odranci
   a.    Naša vasica
   b.    Prelepa lilija cvete
6.    Kulturno društvo Danijel Halas, Vrtnice, Gomilice
   a.    Turniška Marija
   b.    Sv. Jožef rodovine
7.    Ljudski pevci društva upokojencev, Velika Polana
   a.    Ljubljena slovenska hiša
   b.    Ena ptička priletela

Napovednik


 petek, 01.01.2021 - petek, 31.12.2021

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 petek, 29.01.2021 - sreda, 29.12.2021

Prva Kozarjeva ura

v letu 2021 več ...

Celotni seznam napovedi